Elektronikpryl blir förmodligen årets julklapp

presentVarje år utses årets julklapp och i år kommer inte att bli ett undantag. Vad det blir detta år avslöjas den 22 november. Det är många saker som ligger bra till i odds för att bli årets julklapp, men favorittippat är att det blir en elektronikpryl.

I ett inlägg från förra året skrevs det att möbler låg långt upp på önskelistan för julklappar bland de flesta svenskar. Men nu ska det handla om vad som kan komma att bli årets julklapp 2016. Det är många prylar som ligger bra till för att ta hem titeln, och oddsen pekar på att det kommer bli en elektronikpryl av något slag. Den 22 november presenterar Handelns Utredningsinstitut vad det kommer att bli detta år.

Årets julklapp genom tiderna

Årets julklapp har funnits i massor av år, och under åren som har gått har allt från misslyckade prylar till fantastiska succéer korats till titeln. 1988 var det en bakmaskin, 1989 var det en videokamera, 1990 var det en wokpanna, 1991 var det en portabel CD-spelare, 1992 var det TV-spel, 1993 var det en parfym och 1994 var det en mobiltelefon. I början av 2000-talet var det verktyg, kokbok, mässa och platt-TV som gällde. Årets Julklapp började presenteras för det svenska folket år 1988 och har under årens lopp hjälpt många att köpa både lyckade och mindre lyckade julklappar till sina nära och kära. För att en sak ska kunna bli till årets julklapp krävs det att produkten eller tjänsten är aktuell och kan säljas i stora antal utan att ta slut på marknaden. Det måste vara en nyhet på marknaden sedan max ett år tillbaka.

Favorittippade kandidater till årets julklapp

Hur trender och intresse för julklappar ser ut från år till år förändras med tiden och i år ser listan på favorittippade årets julklappar lång ut. I GP kan man bland annat läsa att chansen för att det blir en elektronisk produkt som vinner är ganska stor. Där presenteras även hur oddsen ser ut. Som favorit i oddsen ligger VR-glasögon och efter följer trådlösa hörlurar, videostreamingtjänst och powerbanks.

Odds på andra prylar i toppen

·      Nintendo 8-bitars odds 12,00

·      Träningskort odds 14,00

·      Långkoksgryta odds 15,00

·      Övervakning till hemmet odds 15,00