Svenskarna vill ha möbler i jul

Den som undrar vad den ska få i julklapp i år kanske bör sluta fundera. Det är nämligen troligt att det blir någon form av möbel eller inredningspryl. Möbelhandeln spås bli den stora vinnaren i julruschen och även på nätet tar möbelshoppingen fart.

534595-flea-market

Nu är julruschen i full gång och möbelhandlarna spås vara de som vinner i årets julhandel. På vf.se kan man läsa att möbelhandeln har den starkaste branschutvecklingen i år och har haft en tillväxt på 10,8 procent. Det lär vara den här tillväxten som även gynnar möbelhandeln i jul och man tror att tillväxten kommer att ligga på 8 procent under perioden. Möbelhandlare runt om i landet är förvånade över att experterna tror att möbler kommer att sälja i jul. Tidigare har man sett att försäljningen planat ut innan jul för att ta fart på riktigt på mellandagsrean, men i år ser det annorlunda ut.

Möbler på nätet

Det verkar alltså bli stora paket i år i form av soffor, fåtöljer, bord och stolar. Om man väljer att köpa möblerna i butik eller på nätet beror lite på vad man är ute efter. Men den som vill hitta möbler till absolut bästa pris bör ta sig en kik på nätet och man kan till exempel hitta riktigt snygga bord från confidentliving.se. Väljer man att shoppa möblerna till jul på nätet är man definitivt inte ensam. Möbler tillhör nämligen de varukategorier som verkligen tar fart på allvar nu, skriver Svenska Dagbladet. Inredning har tidigare inte varit speciellt stort inom e-handel, om man jämför med till exempel kläder och böcker. Men nu har svenskarna alltså börjat inse hur mycket bra inredning och möbler det finns att köpa på nätet.

Trender i pyntet

En del i det uppsving som verkar ske när det gäller försäljningen av möbler och inredning har julpyntet. Många vill köpa nytt varje år och varje år kommer nya trender som måste följas. Några av de trender som vi ser i julpyntet i år är:

  • Metall.
  • Origami och papperskonst.
  • Blått och grönt.
  • Djur och natur. Läs mer.