3 sätt att sluta röka

Funderar du på att fimpa röken? Då finns det flera alternativ att välja mellan – vissa bättre än andra. Här är tre tips.

Om du vill sluta röka finns det många olika taktiker att använda dig av. Vissa sätt har dock visat sig vara mer effektiva än andra. En ny studie visar nämligen att e-cigg kan vara det bästa alternativet mot alla andra.

”E-cigaretter är ett nästan dubbelt så effektivt verktyg för att hjälpa folk att sluta röka jämfört med nikotinplåster och nikotintuggummin. Det framgår av den första stora studien på temat, som publiceras i ansedda New England Journal of Medicine under onsdagen. Läkare har hittills varit försiktiga med att rekommendera e-cigaretter vid rökavvänjning – mycket på grund av bristen på evidens. Denna studie kan komma att förändra det, skriver CNBC.” läs mer här.

Dessa tre sätt kan du sluta röka på:

  1. E-cigaretter – mer effektivt än de andra sätten att sluta röka på.
  2. Nikotintuggummi – inte lika effektivt men en bra start
  3. Nikotinplåster – ger dig nikotin, men inte lika effektivt som tuggummi

Andra saker att tänka på när du vill fimpa för gott

Något som alltid kan vara bra att tänka på när det handlar om att sluta röka är att mycket handlar om vanan. Det är liksom inte nikotinet i cigaretten i sig som är den största boven, det är rökvanan. När du vill sluta röka handlar det därför till stor del om att ändra dina vanor. Om du till exempel brukar röka det första du gör på morgonen så ska du satsa på att bryta den vanan till att börja med, likaså när det kommer till de andra cigaretterna som du endast röker på grund av vanan och inte behovet. Måste du till exempel röka när du väntar på bussen, ska ta en kopp kaffe eller när du går ut med soporna på eftermiddagen. Tänk till kring dina vanor, och gör allt i din makt för att bryta dem så har du i alla fall tagit det första steget mot en rökfri vardag.