Unga får lättare jobb

Arbetsmarknaden i Sverige ser bättre ut nu än på många år. Nu är det till och med så att norska ungdomar kommer till Sverige för jobb.

De senaste åren har mängder av svenska ungdomar vallfärdar till Norge för att jobba och tjäna pengar i den starka ekonomin. Nu verkar det dock som att 1108487-job-interviewtrenden brutits och motsatt förhållande gäller, skriver Expressen. Det är nämligen så att allt fler norrmän beger sig till Sverige för att jobba. Fallande oljepriser har ställt till det för norrmännen och de har en betydligt mer instabil ekonomin än vi har just nu. Experter uppmanar nu norska ungdomar att söka sig till Sverige för att få arbete eftersom vi har många lediga jobb för tillfället.

Detta vill unga ha

Den som vill ge sig ut på den svenska arbetsmarknaden, norsk som svensk, har alltså goda chanser just nu att bli anställd. Det kanske bästa sättet att säkra ett jobb är att skriva upp sig hos ett bemanningsföretag. De är nämligen experter på att hyra ut personal och man kommer garanterat att få enklare att hitta jobb med hjälp av dem. Och när det faktiskt är lite lättare att få jobb än det varit tidigare för ungdomar, har man chansen att ställa lite högre krav än tidigare. Här kan man läsa just om vad unga vill ha när de söker jobb och vad de värdesätter. Det är inte lönen som många kanske tror, utan de värderar snarare att ha roliga arbetsuppgifter och trevliga kollegor.

Tips till den arbetslösa

Om man är ny i arbetslivet och inte riktigt vet hur man söker jobb på bästa sätt, finns en massa tips på nätet. Det handlar så klart mycket om att avsätta tid till att söka jobb, men också om att söka så effektivt som möjligt. Några tips till den som är arbetslös och söker jobb kommer här:

  • Sätt upp rutiner. Se till att gå upp och ta på dig kläder varje dag för att inte bli förslappad.
  • Börja varje morgon med att leta jobbannonser på nätet och bestäm dig för att kontakta tre arbetsgivare varje dag.
  • Använd dina kontakter och berätta för dem att du söker jobb.
  • Försök vara positiv och boka in träffar med vänner och bekanta för att komma ut.