Trender på webben

Internet är en fluga. Laila Freivalds ord tagna ur sitt sammanhang ekar fortfarande i etern, framförallt på webben. En fluga kan ju alltid definieras med något som är populärt och inne så är ju internet verkligen en fluga. Även om man skulle säga att en fluga är ett mode som går över så passar det faktiskt mycket bra in på internet också.

Hur då? kan man fråga sig. Internet förnyar sig alltid. Därmed föds och dör nya trender online hela tiden. Dagens internet är ju onekligen inte samma som det var för fem eller femton år sen. Men vad är hett idag? Det finns lite olika trender. En del är långlivade, som spelsidor med casino och poker, medan andra är lite mer kortsiktiga som appar för företags kampanjer.surfplattor

Surfplattor, smartphones och laptops

Idag kan man bära med sig internet var man än går. Det är förstås ingen nyhet i sig, men själva användandet av dessa prylar blir bara större och bättre. Tar man till exempel spelsajter som nämndes tidigare, så finns det en enorm marknad att vinna på att anpassa sina spelsidor för mobilt användande.

Det enklaste sättet idag är att man helt enkelt skapar en så kallad klient för den tjänst man vill sälja, en app, och hoppas på att den är användarvänlig och givande nog att bli populär hos konsumenterna. Detta är inte så himla svårt om man som företag har lite pengar att backa upp sin digitala marknadsföring med.

Bra verktyg

I och med den snabba utvecklingen på nätet har de mest populära trenderna blivit att kunna följa just den här utvecklingen. Låter det knepigt? Här kommer förklaringen. Antalet företag som saluför sitt varumärke eller sina varor digitalt ökar exponentiellt för varje år som går. Det samma gäller användare och konsumenter av dessa digitaliserade produkter. För att ha koll på vad det senaste som hänt på internet är finns nya verktyg som samlar nyheter eller bara gör hanteringen av det enorma nyhetsflödet hanterbart.

Här är några verktyg och olika samlingssidor och appar för att ha koll på vilka flugor som är döda och vilka som är dagens digitala dagsslända:

Mashable.com
• Flipboard app
• Pinterest.com