Bra att veta innan investeringen i Bitcoin

Bitcoin har haussats periodvis under de senaste 10 åren. Nu är den virtuella valutan inne i en period där den får mycket uppmärksamhet. I den här artikeln kan du läsa mer om vart du kan investera i Bitcoins och de viktigaste faktorerna att ha koll på innan du gör det.

Bitcoin, som var den första så kallade kryptovalutan, värderas ständigt på nya rekordnivåer numera. Det har gjort att intresset för att investera i Bitcoin på kort tid ökat lavinartat. En svensk sida som gör det enkelt att investera i Bitcoin är BTCX. Det enda som behövs för att kunna börja handla i Bitcoin är ett Bank-id. På https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ hittar du mer information. I resten av artikeln kan du läsa några av de viktigaste sakerna du behöver känna till innan du investerar i Bitcoin.

Tänk på säkerheten

Sedan Bitcoin lanserades 2009 har valutan nått ständigt nya toppnoteringar trots att många bedömare var otroligt skeptiska inledningsvis. Så sent som i februari i år var en Bitcoin värd ungefär 400 000 kronor. En del av skepticismen mot Bitcoin har efterhand visat sig vara överdriven, men det finns vissa saker som framförts som är relevanta. En sak som är viktig att känna till är att Bitcoins värde kan fluktuera kraftigt. Det är inte minst bra att känna till om det skulle vara så att du vill investera i Bitcoin på kort eller medellång sikt. En annan sak är att du bör ta säkerheten på största allvar. Du kan förvara dina Bitcoins i olika plånböcker online men ett betydligt säkrare alternativ är att du har dem på en särskild USB-sticka. Det har nämligen hänt att hackare lyckats stjäla Bitcoins från online-plånböcker.

Bitcoin godkänns av allt fler

Ett skäl till att Bitcoin nått så höga värderingar är för att alltfler länder och företag godtar valutan som betalningsmedel.

Flera skäl till varför Bitcoin ökat i värde de senaste åren

  • Kina och Japans regeringar har accepterat Bitcoin som en riktig valuta.
  • Paypal godkänner betalningar med Bitcoin. MasterCard har flaggat för att de snart kommer göra det.
  • Teslas grundare Elon Musk investerade nyligen mer än 1.5 miljarder dollar i Bitcoin.