Allt inför bostadsförsäljningen

Går du i tankarna om att sälja din bostad? Då har du en del att tänka på. Exempelvis kan det vara bra att anlita en mäklare, börja homestyla och vänta på det rätta läget att sälja.

4267881-till-salu

Nu säljer kändiskonditorn Roy Fares och hans pojkvän deras lägenhet på Östermalm i Stockholm, rapporterar Expressen. Lägenheten är en tvårummare på 57 kvadratmeter och ligger ute för ett pris på 4,5 miljoner kronor. Intresset för den lyxiga lägenheten har visat sig vara stort och paret har därför valt att sälja lägenheten efter att de haft de öppna visningarna. Enligt mäklaren är anledningen till att Fares vill sälja lägenheten att han vill ha ett större kök. Dessutom är de två personer som bor i lägenheten och har ofta folk över och därför behöver de en lägenhet med större yta.

Tips för homestylingen

Roy Fares ville alltså sälja sin lägenhet för att han kände att den var lite för liten. Men oavsett om man säljer sin bostad för att man vill ha mer plats, bo mer centralt, ha nära till naturen eller något annat, är det viktigt att tänka på den del saker vid försäljningen. Bland annat är det alltid bra att anlita en mäklare som kan hjälpa en på traven med allt från värdering till visningar och själva försäljningen. Sedan rekommenderar de flesta att man stylar sin bostad lite inför fotografering och visning. Mäklare tipsar bland annat om:

  • Att stylingen ska göras men att den ska vara så diskret att det inte syns tydligt att bostaden är stylad.
  • Plocka bort alla personliga saker inför visning. Detta kan exempelvis vara foton på familjemedlemmar, barnstolar, leksaker till husdjur och lustiga kylskåpsmagneter.
  • Skapa en hemtrevlig känsla men utan att det är för tydligt att någon faktiskt bor i bostaden.
  • Rigga hallen med en belysning i ett mjukt ljus.
  • Lägg snygga vita handdukar i badrummet, ta bort personliga schampoflaskor och ställ in några väldoftande värmeljus.
  • Ställ fram exklusiv olivolja och kryddor i köket och ta bort brödrost och matberedare i plast.
  • Tänk hela tiden ljust, fräscht och stilrent vid stylingen. Läs mer.

Invänta läge för försäljning 452194-house-and-money-with-pad-and-pen

När man ska sälja sin bostad är det även bra att invänta rätt läge. Det är nämligen så att fler spekulanter är ute och letar bostad under vissa perioder av året. Exempelvis rekommenderar de flesta mäklare att man säljer bostaden när sommaren börjar ta slut. Då är det nämligen många som börjar studera på ny ort och det är även många som skiljer sig efter sommaren. Det är även smart att ha koll på hur bostadsmarknaden på den ort där man ska sälja ser ut hela tiden. När efterfrågan är större än tillgången är det ett bra läge att sälja för den som verkligen vill sälja sin bostad till det allra bästa priset. Stockholm är exempelvis en stad där det råder brist på bostäder och därför är efterfrågan alltid större än tillgången och det finns goda chanser att man får sin bostad såld och går med vinst vid försäljningen.